Na lang wachten is het dan zover. We kunnen eindelijk meer duidelijkheid verschaffen 😊

De berichtgeving is momenteel heel positief. Vanaf 15 juni is Frankrijk code geel voor Nederland. Vanaf die datum kunnen de Europese toeristen weer de grens van Frankrijk over.

Hier in de Dordogne hebben wij nauwelijks Corona-gevallen gehad. Wij hebben hier immers veel ruimte. Met slechts 420.000 inwoners op een oppervlakte van 20% van Nederland kunt u zich wel voorstellen dat veel makkelijker is om uit elkaar te blijven. Zelfs met de komst van toeristen in de zomer komen we niet in de buurt van de  bewoners-dichtheid in Nederland.

De restaurants en de meeste bezienswaardigheden zijn sinds 2 juni weer open. De marktjes zijn nooit dicht geweest en sporten zoals kanoën en paardrijden waren vanaf 11 mei alweer mogelijk.

Om dit te testen hebben we afgelopen zondag een kanotocht op de Dordogne gemaakt. Dit was super. Alleen in het busje moest je alleen een mondkapje dragen en er mochten minder mensen tegelijk mee.

 

Het zwembad en speeltuin:

Hier zijn 1 persoon per 4 m2 op het totale oppervlakte toegestaan. Het chloor in het zwembad dood het virus, dus dat komt goed uit. Met 490 m2 oppervlakte zwembad met terras mogen er du zo’n 122 personen in en om het zwembad. Dit is dus ruim voldoende. Misschien dat we alleen tijdens de piektijden een wisseling per uur zullen moeten instellen, maar we hopen dat dit niet nodig zal zijn.

We zullen wel de ligbedden weghalen omdat we die anders steeds moeten desinfecteren. U mag daarom uw eigen stoel of matje meenemen. Dit zal misschien in de loop van het seizoen versoepeld worden. Verder zullen er geen grote opblaasbanden in het zwembad mogen. Wij waren daar tot op heden altijd redelijk relaxed in, maar ik denk dat veel gasten hier overigens heel blij om zullen zijn.

Ook bij de speeltuintjes is het aantal personen geen probleem. Dit zou namelijk betekenen dat er wel 40 kinderen tegelijk mogen spelen in ons grootste speeltuintje. Dit is echter nog nooit voorgekomen. De UV-straling breekt het virus zeer snel af, dus de risico’s zijn daarmee zeer beperkt.

 

Hygiëne:

Wij zullen o.a. bij het terras van de bar en het sanitair anti-virus spray neerzetten, zodat u zelf kunt desinfecteren alvorens u deze gaat gebruiken. Ook zullen er extra alcohol gel pompjes en zeep op diverse plaatsen staan. Het advies is om eerst de handen met zeep te wassen alvorens naar de wc te gaan en daarna weer uw handen te wassen. Wat betreft het tandenpoetsen en de afwas adviseren wij dit zoveel mogelijk bij uw eigen tent/caravan te doen.

Onze toiletten waren vorig jaar al uitgerust met pompjes met alcoholgel om de wc-bril te desinfecteren, dus dat komt nu goed uit.

Verder hebben wij besloten geen wc-papier in de wc’s te hangen. We vinden het gezamenlijk gebruik van wc-papier niet erg hygiënisch en kunnen bovendien ook gemakkelijker schoonmaken als er geen wc-papier hangt. Bij aankomst zult u van ons eigen rol wc-papier ontvangen.

Er geldt hier ook de regel van 4 m2 per persoon, dus het aantal mensen dat tegelijk bij de douches en de wasbakken mag, zijn zal beperkt zijn. Ook zal er een éénrichtingsverkeer worden ingesteld. Wij vragen u dan ook om zo kort mogelijk gebruik te maken van het douchegedeelte.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw eigen draagbare (chemisch) toilet (met evt. een wc-tentje) mee te nemen. Verder hebben wij op een groot aantal plaatsen de mogelijkheid tot aansluiting op het riool. Ook zullen er een aantal nieuwe XL plaatsen worden voorzien van privé-sanitair.

 

Animatie:

De groepjes mogen momenteel maximaal 10 personen zijn en er mogen geen contactsporten worden gedaan. Vanuit de overheid is aangegeven dat er een grote kans is dat de regels verder versoepeld zullen worden als alles goed gaat. De maand juni wordt als testmaand gezien. Dus de kans is groot dat er in juli weer wat meer mag. Mochten dit dan nog steeds groepjes van 10 zijn dan maken we gewoon 2 aparte groepjes van 10 personen. Er is best veel mogelijk zoals een leuk bosspel en onze wekelijks terugkerende spokentocht. Ook is avond-animatie mogelijk als de 1m00 afstand maar wordt gerespecteerd.

 

Snack-bar en restaurant:

Onze snack-bar open zal dagelijks geopend zijn voor brood, drankjes, ijsjes en afhaalmaaltijden. Daarnaast  zullen er ook een aantal restaurantavonden per week zijn. Wij hebben zowel bij de bar als bij het restaurant een waterdicht zonnescherm dus zelfs bij een regenbuitje hoeven we niet naar binnen en kan alles ruim genoeg uit elkaar staan. U mag met een gezelschap van maximaal 10 personen een tafel reserveren.

Natuurlijk zullen we ook bij de bereiding van het voedsel de nodige voorzorgmaatregelen nemen.

Ons personeel gaat hiervoor deelnemen aan een speciaal ontwikkelde cursus.

 

Verhuur:

Indien u een accommodatie heeft gehuurd zullen wij u vragen om op uw vertrek-dag wat vroeger te vertrekken (uiterlijk voor 9.00 uur). Ook kunt u helaas niet vroeg in uw accommodatie. Wij verwachten dat het niet eerder als 17.00 uur zal zijn. Dit heeft te maken met het doorluchten van de verhuur alvorens wij kunnen gaan schoonmaken. Naast een grondige schoonmaak zullen wij aan het einde alle contact oppervlakten sprayen met een virus-dodend middel.

Om ons personeel en ook u zo min mogelijk aan eventuele risico’s bloot te stellen hebben wij ervoor gekozen om de dekbedden eruit te halen. U kunt uw eigen dekbedden meenemen of een 1 seizoens-dekbed kopen tegen kostprijs en vervolgens deze houden. Een 2 persoons dekbed kost € 14,50 en een 1 persoons dekbed kost € 10. U kunt  deze van tevoren reserveren per mail.

De 1seizoens-kussen vinden wij persoonlijk niet comfortabel genoeg. We adviseren u dan ook uw eigen kussen mee te nemen. Indien u dat niet wenst dan horen wij dit graag. Wij kunnen onze kussens beschermen met een extra hoes.

 

Supermarkten:

De supermarkten zijn hier goed voorzien. Er zijn geen lege schappen. Er staan bij binnenkomst veelal alcohol-gel pompjes om u te desinfecteren. Wij raden u aan om niet met het hele gezin boodschappen te gaan doen. Er bestaat een grote kans dat de toegang dan wordt geweigerd. Momenteel is het wel weer geaccepteerd om met 2 personen naar de supermarkt te gaan. We weten echter niet hoe het van de zomer zal gaan verlopen.

Het is hier overigens heel gewoon om in de supermarkt een mondkapje te dragen, maar het is niet verplicht.

 

Heeft u ziekteverschijnselen die gerelateerd kunnen worden aan Covid-19?

Indien u verkouden, koorts, hoesten, geur-of smaakvermindering, moeite met ademhaling heeft voor uw vertrek op vakantie, laat u dan eerst testen alvorens te vertrekken. Indien u positief bent kunnen wij uw komst helaas niet accepteren. Bij aankomst zullen wij dit ook navragen en u dient hiervoor te tekenen.

Indien u tijdens uw vakantie de genoemde verschijnselen krijgt, blijf dan in uw tent/caravan en neem telefonisch contact met ons op. Wij geven u dan de nodige informatie om u te laten testen en zullen u verder begeleiden waar nodig is.

 

Mondkapjes

Het is dus zeker noodzakelijk om mondkapjes mee te nemen voor u en uw kinderen. Deze zullen namelijk bij sommige bezienswaardigheden verplicht zijn. Ook in het openbaar vervoer en de kanobusjes zijn mondkapjes verplicht. Dit mogen zowel wasbare als wegwerp mondkapjes zijn.

Op de camping heeft u deze in principe niet nodig indien u op (de hier geldende) 1m00 afstand van elkaar kunt blijven.

 


 

Voorwaarden aanbetaling en restbetaling

Voor Nederland is Frankrijk vanaf 15 juni naar code geel. Dit betekent dat u vanaf die datum naar Frankrijk kunt reizen.

Helaas is het niet mogelijk om u aanbetaling door te schuiven naar volgend jaar omdat wij gewoon open zullen zijn in de door u gereserveerde periode. Onze voorwaarden zijn helaas zodanig dat u bij annulering geen geld terugkrijgt. De voucher-regeling geldt alleen voor de periode dat wij dicht waren.

Wel hebben wij omtrent de restantbetaling onze voorwaarden versoepeld. Indien u doordat de grenzen (weer) dichtgaan niet bij ons op vakantie kunt komen in de door u gereserveerde periode, storten wij de restantbetaling weer terug.

Uw aanbetaling kunt u bij annulering alleen gebruiken voor een andere boeking in dit seizoen (2020). Wij blijven om die reden t/m de herfstvakantie (24 oktober) open.

Indien u na 15 mei heeft geboekt gelden er aangepaste reserveringsvoorwaarden. Zie hiervoor onze homepage.

Het kan zijn dat er de loop van de komende tijd nog dingen zullen wijzigen of versoepelen. 

Al met al is er dus vrij veel mogelijk als u ons hierin ook een beetje meehelpt.

We hopen van harte dat we u deze zomer hier mogen begroeten.

Plaats een reactie

Een e-mailadres is niet verplicht en wordt niet gepubliceerd.

Er is een fout opgetreden. Controleer aub of je alle velden juist hebt ingevuld.
Dank voor je reactie. We zullen hem snel plaatsen.