IMG-20190314-WA0009In de week van 27 april t/m 4 mei bieden we dan ook voor de paardenliefhebbers een les “Natural horsemanship” met Joshua Mini.  Daarnaast is hij één van de beste Lassowerpers van Frankrijk. Het dus ook mogelijk om Lasso te leren werpen.

Het is mogelijk voor jong en oud om in te schrijven voor deze halve dag cursus. We gaan de cursus doen met onze eigen mini-paarden, D-pony Elvis en onze andere paarden.

Wat is “Natural horsemanship”?
Horsemanship gaat over het opbouwen van een harmonische relatie met je paard, gebaseerd op communicatiemethoden die paarden ‘van nature’ verstaan. Omdat paarden de taal van mensen niet kunnen verstaan, is het onze taak hun wereld te leren begrijpen.

Paarden hebben van nature de behoefte aan sterk en betrouwbaar leiderschap. Het paard met een betrouwbare kuddeleider kan rustig grazen of slapen, want de leider waakt en beschermt. Missen paarden een leider, dan nemen ze die rol zelf op zich (of duiken weg in onzekerheid). Het is de essentie van Horsemanship om voor je paard een leider te worden die het kan vertrouwen en voor wie het respect heeft.  Dan wordt je paard kalm en werkwillig.

Natural Horsemanship lessen beginnen met grondwerk. Tijdens dit grondwerk gaan we aan de slag met een aantal oefeningen.

Het is tijdens de cursus niet de bedoeling dat iedereen volleerd horseman wordt. Het gaat erom dat de deelnemers kennismaken met deze paard-vriendelijke en mens-vriendelijke manier van met paarden omgaan en paardrijden.
En, omdat de paarden zo ontspannen en rustig zijn, zijn Natural Horsemanship lessen hartstikke veilig.

Plaats een reactie

Een e-mailadres is niet verplicht en wordt niet gepubliceerd.

Er is een fout opgetreden. Controleer aub of je alle velden juist hebt ingevuld.
Dank voor je reactie. We zullen hem snel plaatsen.