Wandelen en fietstochten

De camping is voor wandelaars en natuurgenieters uitstekend gelegen. U kunt direct vanaf de camping starten. Er loopt zelfs een GR-route langs de camping.
De Dordogne is heuvelachtig dus per fiets is wel enige conditie vereist en zijn minimaal 21 versnellingen nodig. Met de moderne E-bike is echter geen heuvel meer te hoog.
Verder zijn er sinds er sinds kort overal in de omgeving officiele mountainbike routes (FCC) uitgezet. U kunt direct vanaf de camping starten.

De omgeving valt onder beschermd gebied (UNESCO), hierdoor zult u geen industrie tegenkomen. Wat u wel tegenkomt zijn schilderachtige dorpjes en gehuchtjes en een schitterende natuur. Het oude Frankrijk is hier nog echt bewaard gebleven.
Wij hebben diverse uitgewerkte wandelingen op kaartjes. Hiermee kunt u direct vanaf de camping starten.
Ook starten er diverse wandelingen vanuit het dorp Les Eyzies (op 2 km). Deze wandelingen zijn overigens ook heel goed te doen voor de stoere mountainbiker.

In het voorjaar organiseren wij ook altijd een wandelweek. Zie meer hierover onder de pagina Voor- en najaars activiteiten.

Bij het toeristenburo in Les Eyzies kunt u terecht voor goede fietsen met 24 versnellingen. Tevens is er een fietsverhuurder nabij Sarlat die ook enkele uitgezette vlakke fietstroutes heeft.