Hardlopen

vanaf de camping kunt u fantastisch hardlopen. 
Wij lopen samen met de gasten een aantal keren per week een parcours door de bossen van 5 tot 10 km. Iedereen is welkom !
Hierop werd zo enthousiast gereageerd door onze gasten dat wij in 2015 hebben besloten om een hardloop evenement te organiseren in de meivakantie.

3de Prehisto-run op 25 mei 2017 !prehistorun start

Ook dit jaar organiseren we weer de duurloop van 10 km in ons mooie dorp Les Eyzies in de Dordogne. Daarnaast heeben we dit jaar ook een kortere variant van 4 km toegevoegd.
Voor de wandelaars is er een mooi parcours van 8,5 km waarbij u o.a door de bossen en door Les Eyzies loopt.

Voor de kinderen zijn er ook 2 afstanden: een 900 m voor de kleintjes van 5-11 jaar en een 2,5 km voor de groteren van 11-15 jaar.

De afgelopen jaren waren echt een succes ! Zowel Fransen als Nederlanders liepen mee !
Het was een echt frans feestje met een heerlijk buffet na afloop. Alle lekkernijen waren gemaakt door vrijwilligers uit de buurt.
Het record van de snelste fransman was 36 minuten en de snelste Nederlander was 50 minuten . Dat zal een hele uitdaging worden om te verbeteren !

Les Eyzies staat bekend om zijn vele prehistorische bezienswaardigheden, vandaar de naam Prehistorun. Tijdens de loop komt u langs diverse bezienswaardigheden, zoals het wereldberoemde Äbri Pataud en het nationaal museum van de prehistorie met DSC_5279zijn bekende standbeeld van de Cro-magnon mens op de rotsen. Om maar niet te spreken van de schitterende vergezichten die u tijdens het lopen zult zien.
Bovendien zitten in de 10 km route twee pittige km's omhoog naar onze camping een leuke uitdaging, voor echte oermannen en oervrouwen dus !

U kunt ons volgen en "liken" via www.facebook.com/prehistorun

Tevoren zullen wij diverse trainingsmomenten inlassen zodat u zich goed kunt voorbereiden op het parcours.
 
Kosten Prehistorun:
10 km duurloop vanaf 16 jaar: € 13 (inclusief t-shirt, buffet)
4 km duurloop vanaf 16 jaar: € 10 (inclusief t-shirt, buffet)
kinderen 900 m (5-11 jr) en 2,5 km (12-15 jr): € 5 (inclusief medaille, buffet)
Wandelen , Nordic walking: € 7 (inclusief buffet)

We sponsoren de stichting CAMI "kanker en sport"
Van elke inschrijving gaat 1€ naar deze stichting!

Inschrijven Prehistorun:20150506_193053
Het inschrijfformulier kunt u aanvragen per mail via info@lepech.com . Ook dient u een medisch certificaat te laten ondertekenen door uw huisarts. Dit is verplicht in Frankrijk om mee te kunnen doen aan een hardloop-competitie. Wij kunnen u een standaard formulier toezenden, zodat uw huisarts deze alleen maar hoeft in te vullen.
Hieronder kunt u de formulieren downloaden: 
Medisch certificaat 
Inschrijformulier