Geocaching

Geocaching in Les Eyzies de Tayac
Voor geocaching-liefhebbers is de camping ideaal gelegen. In de directe omgeving barst het van de caches.  Een groot aantal kunt u te voet vanaf de camping starten.

Er zijn verschillende wandelingen: 
Er zijn ‘micro’s’ waarbij je met de gps vanaf je beginpunt loopt naar de cache, eenmaal gevonden dan ben je klaar.
Bij een ‘multi-cache’ loop je een route via verschillende micro’s die samen een lange wandeling vormen, tijdens deze wandeling wordt er enig puzzel-  en denkwerk van het team verwacht.

Als je de Geocachingbutton aanklikt dan kom je op de map van Les Eyzies en zie je meteen hoeveel caches er rond het dorp liggen.
 
Wat is geocaching ?
Geocaching combineert technologie met avontuur en is een leuke manier om plekken dichtbij en verder weg te verkennen. Koppel geocaching aan wandelen, fietsen, varen of een andere activiteit voor een nog completere ervaring maar...... pas op want het is verslavend. U zult merken dat uw kinderen zelfs wandelen leuk gaan vinden.

Hoe werkt 't:
Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder evt. een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen) en soms ook een travelbug of travelcoin. Middels uw GPS gaat u op zoek naar deze verborgen schatten.

Klik hier voor het filmpje over Geocaching (Youtube)
Op de site www.geocaching.com kun je zoeken naar caches in je woonomgeving of daar waar je op vakantie bent. Om precies te weten hoe het een en ander in zijn werk gaat hebben we de handleiding op de site gezet  (klik op de foto en u krijgt de handleiding op PDF) 

Nieuw
Vanaf juni 2012 kan men vanuit de camping een nieuwe multi-cache lopen, als kleine wandeltocht met of zonder de ezel of de grote wandeltocht. Via de camping kunt u ook een GPS huren, vraag naar de route en de GPS bij de receptie.

Kosten GPS-huur:
1/2 dag: €5,-
1 dag: €7,50
3 dagen: €15,-

Bij vragen kun je een mailtje sturen naar Marcel Nouwen