Course à pied

En partant du camping il y a plusieurs routes très agréables pour la course à pied!

Avec les clients nous courons plusieurs fois par semaine entre 5 et 10km à travers les forêts qui entourent le camping, tout le monde est bienvenu pour nous accompagner!

Nous avons eu tellement de bons retours sur ces parcours que nous avons décidé d'organiser un évenement de course à pied pendant les vacances de mai... et ainsi le deuxième Prehisto-run a eu lieu le 5 mei 2016 !prehistorun start

Het is een feit ! Afgelopen jaar hebben we op 3 mei voor het eerst een duurloop van 10 km georganiseerd in ons mooie dorp Les Eyzies in de Dordogne. En wat was het leuk ! Het was een succes ! Zowel Fransen als Nederlanders liepen mee !
Het werd een echt frans feestje met een heerlijk buffet na afloop. Alle lekkernijen waren gemaakt door vrijwilligers uit de buurt.
Het record van de snelste was 36 minuten. Dat zal een hele uitdaging worden om te verbeteren !
DSC_5279
Men kon het parcours ook wandelend afleggen.
Les Eyzies staat bekend om zijn vele prehistorische bezien
swaardigheden, vandaar de naam Prehistorun. Tijdens de loop komt u langs diverse bezienswaardigheden, zoals het wereldberoemde Äbri Pataud en het nationaal museum van de prehistorie met zijn bekende standbeeld van de Cro-magnon mens op de rotsen. Om maar niet te spreken van de schitterende vergezichten die u tijdens het lopen zult zien.
Bovendien zijn de laatste 2 km omhoog naar onze camping een leuke uitdaging, voor echte oermannen en oervrouwen dus !
DSC_5333
Ook was het geweldig om te zien hoe de kinderen enthousiast van start gingen. De kleintjes konden meedoen aan 800m en de groteren van 12 t/m 15 jaar aan een afstand van 2 km, die ook hier en daar flink vals plat was.
U kunt ons volgen en "liken" via www.facebook.com/prehistorun

In 2016 staat er op 5 mei weer een nieuwe Prehistorun op het programma.
Heeft u zin om alvast te komen oefenen dan ben u van harte welkom. Wij lopen minimaal 2x per week een parcours met de gasten.

Inschrijven Prehistorun:20150506_193053

Het inschrijfformulier kunt u aanvragen per mail via info@lepech.com . Ook dient u een medisch certificaat te laten ondertekenen door uw huisarts. Dit is verplicht in Frankrijk om mee te kunnen doen aan een hardloop-competitie. Wij kunnen u een standaard formulier toezenden, zodat uw huisarts deze alleen maar hoeft in te vullen.
Ook kunt u de formulieren downloaden via de website van de run www.perigordapied.com