Ezels huren

Ezels huren op Le Pech Charmant

Doordat steeds meer mensen het plezier ontdekten van een rondwandeling met onze ezel Nanette, maar ook door onze vakantie in de Pyreneeën waarin wij zelf op pad gingen met ezel en 2 kleine kinderen, besloten we in 2004 tot het uitbreiden van het aantal ezelsoren.
Inmiddels kunt u bij ons 8 ezels huren en 1 muilezel.

Vooral gezinnen met (kleine) kinderen maken dankbaar gebruik van deze handige “bagagedragers”. Want met een ezel als hulpje is het mogelijk om eens een flinke wandeling maken.
Veelal wordt gedacht dat een ezel een lastig dier is, maar het tegendeel is waar: “een goed getrainde ezel is een “lastdier” en bovendien ook nog goed gezelschap”. Eenmaal met een ezel op pad merk je al snel dat je aan hem gehecht raakt en andersom ook. Een ezel heeft een rustige aard en houdt erg van knuffelen.
 Vanaf de camping zijn diverse routes uitgezet. Onderweg bestaat de mogelijkheid een van de vele bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken. Ook krijgt u een goede uitleg over de verzorging en de omgang met de ezel.
Bij een halve dagroute loopt u 5 tot 7 km en bij dagroute loopt ongeveer 10 tot 15 km. 
De ezels worden uitgerust met draagtassen. Ze kunnen ongeveer 40 tot 50 kg bagage voor u dragen. 

 Kosten ezelhuur:
1. Halve dag: 30 Euro
2. Hele dag: 42 Euro
3. 2 dagen of meer: 40 Euro/dag exclusief overnachtingkosten in chambre d'hote )

2- daagse ezeltocht met overnachting in een chambre d'hote  naar Sireuil (en evt. Meyrals)!

Een 2-daagse wandeltocht met een ezel is echt een unieke ervaring. U bent echt samen met uw gezin op pad. Bovendien is niet alleen de natuur, maar de gehele omgeving in de Dordogne één groot cadeau !
U loopt de 1ste dag 12km en de 2de dag 18 km door de bossen, gehuchten en landerijen. Het landschap is hier heuvelachtig, dus u zult af en toe ook wat moeten klimmen en dalen.

Na een flinke wandeltocht kunt u zich heerlijk laten verwennen in een chambre d’hôte.
' S avonds kunt u (uitgeput...) lekker aanschuiven en uitgebreid dineren. U kunt kiezen voor een eigen hotelkamer. Er zijn 2-,3- en 4 persoonskamers mogelijk. Voor de prijzen gaan we uit van halfpension:  44 Euro per volwassene  en 25 Euro per kind 5 t/m 11 jaar,en voor  3-5 jarigen zijn de kosten /- 18 Euro (kamer met douche en wc).
Er is ook een slaapzaal aanwezig. Dit is een goedkopere optie. Hier kunt evt. zelf wat eten klaarmaken op een 2-pits kooktoestel.

Desgewenst kunt ook een picknick voor de volgende dag bestellen vanaf 4 à 5 Euro per persoon. 

Let op ! Voor de meerdaagse ezeltocht in de zomer dient u tijdig te reserveren.

Links ezelverhuur in Nederland:

www.dekreitsberg.nl