3de Prehisto-run op 25 mei 2017!

Het komend jaar organiseren we op hemelvaartsdag 25 mei voor 3de keer de Prehistorun, een duurloop van 10 km in ons mooie dscn0474-middeldorp Les Eyzies in de Dordogne.
Afgelopen jaar hebben het aantal deelnemende hardlopers en wandelaars zich verdrievoudigd. Daarom hebben we in overleg met de burgemeester besloten om dit jaar de start in Les Eyzies te doen! Het parcours van de 10 km blijft hetzelfde, maar de pittige 2 km omhoog valt echter nu niet aan het einde van de run maar iets over de helft van het parcours.
Doordat we starten in het dorp kunnen we nu ook een korter parcours van 4 km toevoegen.

Ook hebben we besloten dat voor elke deelnemer een 1 Euro naar de stichting CAMI "ten behoeve van Sport en kanker gaat! 

De Prehistorun is een echt frans feestje met een heerlijk buffet na afloop. Alle lekkernijen waren gemaakt door vrijwilligers uit de buurt.
Het record van de 10 km ligt op 36 minuten. Dat zal een hele uitdaging worden om te verbeteren !

Men kan ook meedoen aan een mooi afwisselend wandelparcours in- en rondom Les Eyzies afleggen.

Les Eyzies staat bekent om zijn vele prehistorische bezienswaardigheden, vandaar de naamdsc_0042-middel Prehistorun. Tijdens de loop komt u langs diverse bezienswaardigheden, zoals het wereldberoemde Äbri Pataud en het nationaal museum van de prehistorie met zijn bekende standbeeld van de Cro-magnon mens op de rotsen. Om maar niet te spreken van de schitterende vergezichten die u tijdens het lopen zult zien.
De pittige 2 km omhoog naar onze camping zijn een leuke uitdaging, voor echte oermannen en oervrouwen dus !

Tot slot is er ook voor de kinderen een hardloopwedstrijd. Het is super om te zien hoe de kinderen enthousiast van start gaan. De kleintjes kunnen meedoen aan 800m en de groteren van 12 t/m 15 jaar aan een afstand van 2 km.
U kunt ons volgen en "liken" via www.facebook.com/prehistorun

Heeft u zin om alvast te komen oefenen dan ben u van harte welkom. Wij lopen minimaal 2x per week een parcours met de gasten.

Inschrijven Prehistorun:

Het inschrijfformulier kunt u aanvragen per mail via [email protected] . Ook dient u een medisch certificaat te laten ondertekenen door uw huisarts. Dit is verplicht in Frankrijk om mee te kunnen doen aan een hardloop-competitie. Wij kunnen u een standaard formulier toezenden, zodat uw huisarts deze alleen maar hoeft in te vullen.
Ook kunt u de formulieren downloaden via de website van de run www.perigordapied.com